Mežs ir vērtība, parūpējies par to un apdrošini!

Ikviens latvietis var lepoties ar to, ka Latvijā ir skaisti, zaļi meži. Tiem, kuriem meži ir īpašumā, zina, ka mežs ir vērtība, un meža vērtība ilgtermiņā tikai pieaug. Diemžēl mežs nav pasargāts no negaidītiem dabas stihiju postījumiem vai cilvēka ļaunprātīgas rīcības.

Mežus bieži apdraud uguns, kas var nodarīt lielus postījumus. Uguns var ne tikai bojāt meža teritoriju, bet arī pat pilnībā mežu izpostīt. Mežu ugunsgrēku sezona vēl nav sākusies, taču, iestājoties ugunsbīstamajam periodam, šis risks palielinās. Šobrīd mežus var apdraudēt tie, kas dedzina kūlas laukus blakus mežam. Uguns vienā mirklī var kļūt nekontrolējama un no lauka pārmesties uz mežu. Uguns var būt ne tikai cilvēka radīts, bet arī, piemēram, rasties no zibens spēriena. Uguns risks ir tikai viens no riskiem, pret kuriem var apdrošināties.

Lai gan mūsu valstī nav cunami, vulkānu izvirdumu draudi un citu lielu dabas stihiju, lielus postījumu mežu īpašniekiem nodara vētras. Tā, piemēram, 2010.gada augustā vētra izpostīja daudzus mežus.

Tāpat apdrošināšanas riski ir īpašuma ļaunprātīga bojāšana, zādzība, mehānisku transportlīdzekļa iedarbība, augu kaitēkļu un slimību bojājumi, lidaparātu vai no tiem krītošu priekšmetu radīti postījumi. Mežam postījumus var nodarīt arī meža zvēri.

Par mežu apdrošināšanu interesējies pa tālruni +371 22001020.